• Gymnastik for alle

Seneste nyt!

Åben træning for seniormedlemmer aflyst

 

Lørdag den 9. juni 2018

Lørdag den 22. september 2018

Lørdag den 3. november
læs mere

Tumbling

Hvad er Tumbling

 

Kraftfulde baglæns spring i et rasende tempo - så har du i korte træk beskrivelsen af tumbling.

 

I tumbling konkurrerer vi på to forskellige baner. Man begynder på en 20-25m lang luftbane og rykker senere op den 25 meter lange fiberbane i eliterækkerne. Afhængigt af ens niveau, sammensættes en kombination af 5 eller 8 spring efter hinanden, hvorefter man skal lande sikkert på fødderne. Under træningen gør vi brug af mange forskellige redskaber, for at lære den rigtige teknik på en sikker og skånsom måde. Tumbling er som skabt til gymnaster, som elsker at springe og at have fart over feltet. Disciplinen stiller store krav til styrke, teknik, koordination og koncentration. Desuden er det en fordel at være smidig.

 

Tumbling skal være sjovt, uanset hvilket niveau man er på. At have det sjovt betyder ikke, at vi ikke tager træningen seriøst. Tværtimod betragter vi glæden ved sporten og det sociale fællesskab som en forudsætning for at vi kan udvikle os, både sportsligt og som mennesker. Trivsel, tryghed og motivation skal derfor altid prioriteres lige så højt som indlæringen af færdigheder.

 

Vi arbejder ud fra et langsigtet perspektiv i udviklingen af tumblernes talent, hvor kortsigtede mål om konkurrenceresultater ikke må stå i vejen for den sportslige og personlige udvikling. Vi er alle med til at skabe en sund udvikling af tumblingmiljøet. Det forventer vi også at I som forældre bidrager til.

 

Desuden gør vi meget ud af at forebygge skader, med den rette træning både fysisk og mentalt. Som tumbler har man også selv et ansvar for at lave forebyggende styrketræning eller genoptræning derhjemme, som supplement til træningen.

 

Følgende videoer giver et indblik i hvad tumbling handler om:

Tumbling for dummies

Træning i VIK Power Tumbling