• Gymnastik for alle

Seneste nyt!

VIK Gymnastik afholder generalforsamling

Torsdag den 28. oktober kl. 19.00

på 2. sal i Springcenter
læs mere

Tumbling

Hvad er Tumbling

 

Skal du prøve kræfter med tumbling? Kom til åben prøvetræning/udtagelse d. 25/8 2021 kl. 17-19 i Springcenter Århus! 

 

Kraftfulde baglæns spring i et rasende tempo - så har du i korte træk beskrivelsen af tumbling.

 

I tumbling konkurrerer vi på to forskellige baner. Man begynder på en 20-26m lang luftbane og rykker senere op på den 25 meter lange fiberbane i eliterækkerne. Afhængigt af ens niveau, sammensættes en kombination af 5 eller 8 spring efter hinanden, hvorefter man skal lande sikkert på fødderne. Under træningen gør vi brug af mange forskellige redskaber, for at lære den rigtige teknik på en sikker og skånsom måde. Tumbling er som skabt til gymnaster, som elsker at springe og at have fart over feltet. Disciplinen stiller store krav til styrke, teknik, koordination, smidighed og koncentration.

 

Tumbling skal være sjovt, uanset hvilket niveau man er på. At have det sjovt betyder ikke, at vi ikke tager træningen seriøst. Tværtimod betragter vi glæden ved sporten og det sociale fællesskab som en forudsætning for at vi kan udvikle os, både sportsligt og som mennesker. Trivsel, tryghed og motivation skal derfor altid prioriteres lige så højt som indlæringen af færdigheder.

 

Vi arbejder ud fra et langsigtet perspektiv i udviklingen af tumblernes talent, hvor kortsigtede mål om konkurrenceresultater ikke må stå i vejen for den sportslige og personlige udvikling. Vi er alle med til at skabe en sund udvikling af tumblingmiljøet. Det forventer vi også at I som forældre bidrager til.

 

Desuden gør vi meget ud af at forebygge skader, med den rette træning både fysisk og mentalt. Som tumbler har man også selv et ansvar for at lave forebyggende styrketræning eller genoptræning derhjemme, som supplement til træningen.

 

Klik ind på vores instagram eller en af følgende videoer, for at få et indblik i hvad tumbling handler om:

Tumbling for dummies

Træning i VIK Power Tumbling

 

Coaches' lab

Coaches’ lab er et ekstra tilbud til VIK-tumblere, hvor man kan blive klogere på noget af det, man ikke nødvendigvis lærer i træningshallen. Vi afholder det på udvalgte datoer kl. 13-14, ca. 1 gange om måneden.

På coaches' lab arbejder vi med følgende temaer:

·       Mental træning

·       Kost, restitution og søvn

·       Opvarmning

·       Fysisk træning

·       Teknikanalyse